ua en ru

Ціни на мідь в Лондоні впали до мінімуму за 6,5 років

Ціни на мідь в Лондоні впали до мінімуму за 6,5 років Фото: Мідь дешевшає

Зниження вартості обумовлено падінням китайського фондового ринку

Ціни на мідь опустилися до мінімального за 6,5 років значення. Зниження вартості кольорового металу обумовлено падінням фондового ринку Китаю, пише РБК.

На Лондонській біржі металів (LME) ф'ючерси на мідь із поставкою через 3 місяці торгувалися на рівні 4,394 тис. доларів за тонну, тоді як на закритті торгів у п'ятницю ціна становила 4,485 тис. доларів за тонну. На Шанхайській біржі ф'ючерси на мідь знизилися в ціні на 2,6% - до 5,281 тис. доларів за тонну.

У повідомленні говориться, що з початку січня мідь подешевшала майже на 7%, тоді як за минулий рік ціна впала в цілому на 12%.

Що стосується цін на нікель, то на Лондонській біржі вони впали більш, ніж на 3%. Ф'ючерси на даний метал торгувалися по 8,28 тис. доларів за тонну, що нижче закриття торгів у п'ятницю - 8,56 тис. доларів за тонну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Індекс продцен ФАО в грудні знизився до 154,1 пункту так як уповільнення світової економіки викликало різке падіння цін на різні категорії товарів - від металів до енергетики.