ua en ru

Центробанк РФ відкликав ліцензії у 3 банків за відмивання грошей

Центробанк РФ відкликав ліцензії у 3 банків за відмивання грошей Фото: Центрбанк РФ відкликав ліцензії у трьох банків

"Фінансово-розрахунковий центр", "Далетбанк" і КБ "Банк розрахунків та заощаджень" позбулися ліцензій за проведення сумнівних транзитних операцій

Центробанк РФ відкликав ліцензії у 3 кредитних організацій, які відмивали і виводили гроші. Зокрема, у "Фінансово-розрахункового центру" (Астрахань), "Далетбанка" і КБ "Банк розрахунків та заощаджень" (Москва). Про це повідомляє канал "Росія 24".

Розрахункова небанківська кредитна організація "Фінансово-розрахунковий центр" втратила ліцензію через те, що була залучена до проведення сумнівних транзитних операцій, мета яких - переведення в готівку грошових коштів, повідомляє видання з посиланням на ЦБ РФ.

Що стосується "Далетбанка", то у цієї фінустанови ліцензія відкликана через недотримання законодавства і нормативних актів Банку Росії в сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинних шляхом, і фінансуванню тероризму в частині ідентифікації своїх клієнтів. Кредитна організація була залучена в "проведення сумнівних операцій по виведенню коштів за межі Російської Федерації у великих обсягах", також, як і КБ "Банк розрахунків та заощаджень".

Раніше повідомлялося, що Deutsche Bank проводить внутрішню перевірку можливого відмивання грошей російськими клієнтами.