ua en ru

Центробанк Індії ще не прийняв рішення про зміну своєї валютної політики

Президент Центрального банку Індії заявив, що поки не знає, чи змінить його банк антиінфляційну валютну політику. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на індійські ЗМІ.

За його словами, на ринку існує багато факторів невизначеності, Центробанк Індії врахує ці фактори при оприлюдненні чергової доповіді про валютну політику в середині вересня.

Він сказав, що не знає, як будуть розвиватися коливання на ринку, що намітилися з минулого тижня; ринок продовжить реагувати на ситуацію в США, Європі і Японії.
Президент зазначив, що індійські підприємства все-таки мають право на фіксування цін, інфляція залишається головним викликом для Центробанку країни. Для здійснення середньо- і довгострокового поступального зростання необхідно знизити інфляцію.

Кажучи про рішення Федеральної резервної системи США про підтримку наднизької процентної ставки до середини 2013 р., президент Центробанку Індії підтвердив, що це рішення позначиться на цінах на товари і рух капіталу Індії; протягом короткого часу спостерігається відтік капіталу, але в середньостроковому періоді намітиться великомасштабний приплив або відплив капіталу.