ua en ru

Центробанк і уряд Японії завершують роботу над новою монетарною програмою

Уряд Японії і Банк Японії (Центральний банк країни) знаходяться у фінальній стадії підготовки програми нової монетарної політики держави. Протягом наступного тижня представники кабінету і регулятора повинні виступити зі спільною заявою відносно даного питання. Інформацію про це повідомив міністр економіки Японії Акіра Амарі, передає Reuters.

Глава відомства уточнив, що ключова вимога уряду до ЦБ полягала у вживанні заходів монетарного стимулювання і доведенні рівня інфляції до 2%. В рамках програми, що приймається, державні органи також мають намір докласти зусилля до скорочення в країні кількості безробітних і пониження курсу національної валюти.

"Уряд і ЦБ близькі до ухвалення спільного документа", - заявив Амарі, відмовившись конкретизувати його зміст. "Воно, і це очевидно, міститиме компроміс між двома органами, що тільки укріпить співпрацю", - додав він.

За інформацією анонімного джерела інформаційного агентства в Банку Японії, до справжнього моменту між урядом і ЦБ вже досягнута угода про проведення валютної інтервенції і доведення показника інфляції до 2% в річному численні.

Нагадаємо, що введення нової монетарної політики і ліквідація дефляції стали ключовими виборчими обіцянками Ліберально-демократичної партії, яка на чолі з Сіндзо Абе прийшла до влади в кінці минулого року.

Читайте також: Бюджет Японії в 2013 р. перевищить 1,03 трлн дол., - неофіційні дані