ua en ru

"Центренерго" продовжує купувати вугілля у ДНР/ЛНР

"Центренерго" продовжує купувати вугілля у ДНР/ЛНР Фото: "Центренерго"

Вперше серед постачальників держкомпанії з’явився "ДТЕК" Ахметова

ПАТ "Центренерго" продовжує купувати вугілля в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" (ДНР/ЛНР). Про це йдеться у матеріалі видання "Наші гроші".

Як зазначається,"Центренерго" оприлюднило у "Віснику держзакупівель" дані про контракти на постачання вугілля, укладені у першому кварталі 2016 року. У самому звіті, який був опублікований лише 21 червня, немає даних про дату його складення.


"У останньому звіті оприлюднені дані про 10 контрактів на загальну суму 3,77 млрд гривень. У всіх випадках не оприлюднено ні обсяг вугілля, ні ціну за тону, хоча раніше такі дані оприлюднювались. Відтак неможливо порівняти закупівельну ціну з вартістю антрациту 1364 грн./т, яку "Центренерго" тоді мало право закладати у тариф на вироблену електроенергію", -йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вперше серед постачальників держкомпанії з’явилось ТОВ "ДТЕК трейдінг" Ріната Ахметова. Крім того, продовжено співробітництво з ТОВ "Шахтоуправління "Донбас", співвласником якого є Дмитро Бурлака з окупованого Донецька. Крім того, Бурлака раніше був засновником ТОВ "Збагачувальна установка "Макіївська" разом з Всеволодом Бухтіаровим і Віталієм Беляковим, екс-директором вугільної компанії ДРФЦ з угрупування біглого Януковича.

Повідомляється, що Бухтіаров і Беляков входили до складу засновників ТОВ "Сварожеч", яке за часів Януковича поставляло вугілля на ще державне "Донбасенерго".

"Найбільший підряд вартістю 523,00 млн гривень нині отримало ТОВ "Збагачувальна Фабрика №105", записане на мешканок окупованого терористами Донецька Тамару Лисенко і Вікторію Остапенко. "Центренерго" торік вже замовляло у цієї фірми вугілля на 84 млн гривень, і цей факт потрапив у кримінальне провадження ГПУ проти тодішнього директора енергокомпанії Ігоря Балабанова, який був помічником нардепа від БПП Сергія Тригубенка", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Центренерго" приховує дані про ціну вугілля з окупованого Донбасу.