ua en ru

У центрі Києва перевіряють людей через інформацію про заборонені предмети

У центрі Києва перевіряють людей через інформацію про заборонені предмети Фото: Артем Шевченко (УНІАН)

Група осіб влаштувала бійку з правоохоронцями при спробі провести перевірку

Правоохоронці у центрі Києва проводять поверхневий огляд у зв'язку з інформацією про наявність заборонених предметів в місцях масового скупчення людей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу МВС України.

Необхідність вибіркового поверхневого огляду в центрі столиці пов'язана з оперативною інформацією, якою володіють правоохоронці, повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

"Національна поліція Україна перевіряє оперативну інформацію про можливе ввезення або внесення в центральну частину столиці, де тисячі людей, предметів, заборонених або тих, які можуть становити потенційну небезпеку. У МВС була така інформація про одному з предметів, перебуває у транспортному засобі. Транспортний засіб на вулиці Михайлівській було оперативно заблоковано, і поліція хотіла його перевірити. Це абсолютно законна вимога ", - сказав Артем Шевченко.

За його словами, група осіб влаштувала бійку з правоохоронцями при спробі провести перевірку, в результаті чого сталося зіткнення. Під час конфліктної ситуації з боку осіб, які перешкоджали діям поліцейських, з провокаційною метою було кинуто два вибухові пакети. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Правоохоронці вилучили у транспортному засобі великогабаритний військовий намет.

"Поліцейські зобов'язані перевіряти всю оперативну інформацію, яка до них надходить. Закликаємо організаторів і учасників заходів дотримуватися норм чинного законодавства, співпрацювати з поліцією, надавати речі та транспортні засоби для поверхневого огляду, щоб всі свята та масові заходи пройшли без порушень правопорядку", - додав директор Департаменту комунікації МВС.

Артем Шевченко додав, що посилені заходи безпеки обумовлені досвідом 31 серпня 2015, коли особа внесла гранати на масовий захід під Верховною Радою. В результаті тілесні ушкодження отримали 157 осіб, загинули троє військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що працівники поліції затримали 122 людини на території Києво-Печерської лаври. Група чоловіків спортивної зовнішності різного віку з ранку зосередилася на території монастиря. Затримані не чинили опір і добровільно сіли в автозаки. Деякі з них говорили правоохоронцям, що вони семінаристи.