ua en ru

У центрі Києва пройшла акція "Стоп М.С.Л."

У центрі Києва пройшла акція "Стоп М.С.Л." Фото: акція "Стоп М.С.Л." (112-Україна)

Акцію організував рух "Національний опір"

Під будівлями Верховної Ради і Кабінету міністрів сьогодні, 16 листопада, була проведена акція "Стоп М.С.Л.", організатором якої виступив Рух "Національний опір", на чолі з Олексієм Свинаренком. Про це повідомляє "112-Україна".

Учасники акції переконані, що українська влада продовжує провертати "брудні справи", адже російський бізнес "почувається так само впевнено" в Україні, як і до початку війни на Донбасі.

Як уже зазначалося, два з трьох найбільших операторів українського ринку лотерей - "М.С.Л." і "Патріот" - частково контролюються російськими компаніями. Ці компанії належать близьким до президента Росії Володимира Путіна олігархам - Михайлу Фрідману та Олегу Бойку.

У центрі Києва пройшла акція "Стоп М.С.Л."

За даними ЗМІ, контрольний пакет українського лотерейного ринку, а також можливість вести ігровий бізнес під вивіскою лотерей, цим двом російським олігархам ще в 2012 році "подарував" екс-президент втікач Віктор Янукович.

Учасники акції переконані, що діяльність російських компаній на території України є нічим іншим, як джерелом коштів, які "йдуть на вбивство українських воїнів на сході України".

Як відомо, 6 листопада вже проводилася акція з блокування роботи лотерейного оператора "М.С.Л.". Учасники акції "Стоп М.С.Л." стверджують, що на цьому зупинятися не збираються і зроблять все можливе, щоб документ про державне ліцензування лотерей був прийнятий.