ua en ru

У центрі Києва напали на заступника голови ДПЗКУ, - ЗМІ

У центрі Києва напали на заступника голови ДПЗКУ, - ЗМІ Фото: вулиця Саксаганського в Києві (ru.wikipedia.org)

За даними ЗМІ, на Олега Швеця напали 10 листопада ввечері на вулиці Саксаганського

Напад на заступника голови правління ВАТ "Українська продовольчо-зернова компанія України" Олега Швеця відбулося вчора, 10 листопада, близько 21.00 на вулиці Саксаганського в Києві. Про це повідомляє "Страна" з посиланням на джерела в МВС.

Як наголошується, в цей час Швець виходив з офісу. На вулиці його чекала машина з водієм. При виході з будівлі до нього підбіг незнайомець і почав без розмов бити по голові молотком. В цей же час водій заступника голови вискочив з машини і відкрив вогонь по нападнику з травмата. Пораненого кілера там же затримала поліція, пише видання.

Стало відомо, що він приїхав з Херсонської області. Мотив скоєння злочину він не називає. Перевіряється версія про замовний напад з метою залякування. Потерпілого Швеця з важкими травмами голови відвезли в лікарню.

За даними ЗМІ, поліція розслідує попередньо замах на вбивство. Затриманому ж швидше за все у понеділок прокуратура вимагатиме арешт в якості запобіжного заходу.

Швець, за інформацією "Страни", призначений на посаду на початку березня 2017 Міністерством аграрної політики та продовольства.

За даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Швець не володіє часткою в статутному капіталі ДПЗКУ і не є акціонером компанії.

Наголошується, що протягом останніх п'яти років працював директором департаменту регулювання та нагляду за кредитними установами Національної комісії, що здійснює держрегулювання ринку фінансових послуг, першим заступником голови правління ЗАТ "САСК "Спецексімстрах", директором фінансового департаменту ПАТ "Аграрний фонд".

ДПЗКУ (створена у 2010 році) - національний оператор зернового ринку. Займається зберіганням, переробкою і експортом зернових. До складу корпорації входять лінійні елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи.

Підкреслюється, що сумарно 53 філії компанії здатні забезпечити зберігання 3,75 млн тонн зернових. Корпорація володіє зерновим терміналом в Одеському морському порту і портовим елеватором в Миколаївському морському порту сумарною річною потужністю перевалки зернових близько 2,5 млн тонн. Можливо, причина нападу криється в бізнес-розбірках на ринку великих зернотрейдерів, пише видання.

"Страна" також зазначаэ, що, за попередніми даними, чистий збиток корпорації в 2016 році склав 700 млн грн. Виручка збільшилася порівняно з 2015 роком на 5% — до 13 млрд грн. Чистий збиток в 2015 році склав 3,029 млрд грн.