ua en ru

Центральний прискорювач ракети Falcon Heavy розбився при посадці

Центральний прискорювач ракети Falcon Heavy розбився при посадці Фото: приземлення двох прискорювачів від Falcon Heavy (https://twitter.com/elonmusk)

Він упав у води Атлантичного океану

Центральний прискорювач надважкої ракети Falcon Heavy, запущеної 6 лютого компанією SpaceX, розбився при посадці. Про це повідомляє The Verge з посиланням на заяву глави компанії Ілона Маска, зроблену ним на прес-конференції.

"Два зовнішніх розгонних блоки Falcon Heavy успішно висадилися після запуску, проте на середньому прискорювачі спрацював лише один з трьох двигунів на розгінному блоці, в результаті чого він впав у води Атлантичного океану зі швидкістю 482 км/ч приблизно в 90 метрах від безпілотного корабля», - йдеться в повідомленні.

Спочатку планувалося, що прискорювач зможе приземлитися на плаваючу платформу.

Ракета Falcon Heavy вилетіла з космічного центру Кеннеді NASA з мису Канаверал, штат Флорида. Приблизно через дві з половиною хвилини після підйому два зовнішніх прискорювача ракети відкололися і повернулися на Землю.Вони приземлилися на посадкових майданчиках SpaceX на мисі під назвою Landing Zone 1 і Landing Zone 2.

Повідомляється, що приблизно через три хвилини після підйому центральне ядро відокремилося від верхнього щабля - верхніьої частини ракети, на якій знаходилося корисне навантаження Falcon Heavy, родстер Tesla Road Ілона Маска.

Між тим, верхній етап, здається, робить все чудово. Після запуску Маск написав у Твіттері, що він успішно запалив свій двигун і підняв свою орбіту, як передбачалося. Тепер верхня сходинка буде проходити близько шести годин, демонструючи складний орбітальний маневр для ВПС США.

Нагадаємо, SpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy з автомобілем Tesla.