ua en ru

SpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy з автомобілем Tesla

SpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy з автомобілем Tesla Фото: ракета Falcon Heavy (https://twitter.com/elonmusk)

Ракета доставила автомобіль Tesla до геліоцентричної орбіті навколо Сонця

Компанія Ілона Маска SpaceX запустила важку ракету-носій Falcon Heavy з автомобілем Tesla всередині. Ракета доставила автомобіль до геліоцентричної орбіти навколо Сонця. Про це свідчить пряма трансляція запуску в Youtube .

Компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon Heavy в 22:45 за Києвом. Вона стартувала з космодрому космічного центру імені Кеннеді у Флориді. На її борту перебувала капсула з власним автомобілем Ілона Маска - червоним Tesla Roadster.

«Falcon Heavy був розроблений, щоб переносити людей в космос і давати можливість польоту місій з екіпажем на Місяць або Марс», - йдеться на сторінці SpaceX .

Під час польоту від ракету відокремлено три розгінні блоки, останній з яких доставив автомобіль Тесла до геліоцентричної орбіти навколо Солнця. На момент 23:55 два розгінні блоки вже наземлилися на Землю, а машина була на орбіті.

SpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy з автомобілем TeslaSpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy з автомобілем TeslaSpaceX успішно запустила ракету Falcon Heavy з автомобілем Tesla

Нагадаємо, SpaceX успішно запустила ракету з секретним супутником Zuma.