ua en ru

У центральному офісі "Укрспирту" проходить обшук

У центральному офісі "Укрспирту" проходить обшук Фото: в. о. директора "Укрспирту" Роман Іванюк

Обшук проводиться за постановою суду від 2 червня 2015 р

У центральному офісі ДП "Укрспирт" та на місцях здійснення діяльності підприємства сьогодні, 17 червня, проводяться слідчі дії по перевірці ведення діяльності в 2014 р. про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрспирту".

"Обшук проводиться за постановою суду від 2 червня 2015 року про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень, розташованих за адресою р. Київ, вул. Бориса Грінченка. Суд постановив, що метою проведення обшуку є виявлення і фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення шляхом вилучення предметів і документів, а саме журналу ввезення товарно-матеріальних цінностей за період 2014 року; журналу обліку сировини за період 2014 року; довідок про рух сировини при виробництві спирту за період 2014 року і інших за певними контрагентам ДП "Укрспирт", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що обшук проводиться на предмет перевірки документів та електронних носіїв, які містять інформацію про фактичний товарообіг "Укрспирту" за 2014 р.

У центральному офісі "Укрспирту" проходить обшук

Фото: надання дозволу на проведення обшуку

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України оголосила підозра керівництва ДП "Укрспирт" в розкраданні 500 млн грн. "ГПУ після мого звернення оголосила підозра керівництва "Укрспирту" про розкрадання 500 мільйонів", - написав у своєму Facebook народний депутат, голова підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування профільного комітету Верховної Ради Юрій Дерев'янко. Мова йде про 150 млн грн, які були накопичені компанією в результаті несплати податків, а також про 350 млн грн, які були безпосередньо викрадені.

Варто відзначити, що розслідуванням корупційних схем щодо трьох державних підприємств, в тому числі і "Укрспирту", ще з квітня займалася СБУ.