ua en ru

Центральне гаряче водопостачання існує тільки в 19 українських містах, - Нацкомпослуг

Центральне гаряче водопостачання існує тільки в 19 українських містах, в яких проживає близько 15% населення України. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявив глава Нацкомпослуг Валерій Саратов.

"Централізоване опалення є у всіх крупних містах України (41% жителів країни), окрім Ужгороду - там місцева влада ухвалила рішення про перехід на індивідуальне опалювання. У сфері водопостачання і водовідведення ситуація така ж: практично всі міста мають централізоване водопостачання. А ось централізоване гаряче водопостачання вдалося зберегти тільки в 19 українських містах, в яких проживає близько 15% населення України", - сказав Саратов.

"Сільське населення використовує індивідуальне опалювання і далеко не скрізь газове - це і вугілля, і дрова, і навіть торф. Централізованим водопостачанням забезпечені небагато чим більше 22% сільського населення, а централізованим водовідведенням (каналізацією) - всього 14%. Для порівняння, в Європі цей показник перевищує 90%. Зрозуміло, це говорить про часто вкрай низьку якість води, яку люди використовують з інших джерел. Далеко не всі колодязі очищаються, дезинфікуються. Це, у свою чергу, позначається на здоров'ї людей. Але, на жаль, ситуація саме така", - заявив чиновник.

Читайте також: В Україні щорічно необхідно міняти 2,9% водопровідних мереж - 2,2 тис. км., - Нацкомпослуг