ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні вперше за п'ять тижнів перевищила відмітку 118 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні вперше за п'ять тижнів перевищила відмітку 118 дол./бар. Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні підвищилася на 1,21 дол., або на 1%, і склала 118,52 дол./бар. - найвищий показник після 5 травня ц. р., повідомляє РБК.
Ціна нафтової суміші BFOE визначається через біржовий індикатор IPE Brent Index, який розраховується на ICE Futures Europe щодня і відображає її середню ціну за 21 торговий день. Цінове значення даного індикатора, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконань) операцій по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін spot на нафтові марки, представлені на ринках Європи і Середземномор'я. Зокрема, на основі ціни нафтової суміші BFOE визначається ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а також встановлюється остаточна ціна виконання операцій з нафтовим ф'ючерсом Urals на біржі РТС.