ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні вперше більш ніж за місяць перевищила значення 78 дол./бар

Середня за 21 торговий день довідкова ціна північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні вперше більш ніж за місяць перевищила значення 78 дол./бар. Виражена через біржовий індикатор IPE Brent Index ціна нафтової суміші BFOE сьогодні підвищилася на 1 дол і 8 центів, або на 1,4%, і склала 78,72 дол./бар. - найвищий показник після 11 серпня ц.р., передає РБК.

Відзначимо, біржовий індикатор IPE Brent Index розраховується на ICE Futures Europe щодня до середини торговельної сесії. Цінове значення даного індикатора, що встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну розрахунку при виконанні угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE є базовим сортом для визначення цін spot на нафтові марки, представлені на ринках Європи і Середземномор'я, з урахуванням їх якісних відмінностей і географічного положення пунктів відвантаження. У тому числі на основі ціни нафтової суміші BFOE визначається ціна spot російської експортної нафти марки Urals, а також встановлюється остаточна ціна нафтового ф'ючерсу Urals на біржі РТС.