ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі сьогодні знизилася на 0,3%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні істотно не змінилася, знизившись за день на 0,3%. За підсумками торгів 3 серпня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil з постачанням в січні 2013 р. склала 49,270 тис. ієн за кілолітр (приблизно 100,83 дол./бар.), втративши за день 150 ієн.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 50,340 тис. ієн/кілолітр (приблизно 102,30 дол./бар.), знизившись за день на 40 ієн, або на 0,08%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим, тобто фізичне постачання нафти по ф'ючерсу не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку береться середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.

Відзначимо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК вперше приблизно за два тижні перевищила відмітку 103 дол./бар.