ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо сьогодні підвищилася на 1,6%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні підвищилася на 1,6%. За підсумками торгів 22 травня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil з постачанням в жовтні склала 51,970 тис. ієн за кілолітр (приблизно 104,12 дол./бар.), підвищившись за день на 810 ієн.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордаціі щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць склала 54,390 сьогодні тис. ієн/кілолітр (приблизно 108,97 дол./бар.), підвищившись за день на 210 ієн, або на 0,4%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізична поставка нафти за ф'ючерсом не передбачена. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку береться середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.

Нагадаємо також, ціна нафти Brent на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) за підсумками торгів 21 травня 2012 р. підвищилася на 1,67 дол.