ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо підвищилася на 0,2%

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі (ТОСОМ) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні змінилася незначно, підвищившись на 0,2%. За підсумками торгів 26 квітня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерса Middle East Crude Oil з поставкою у вересні склала 58,190 тис. ієн за кілолітр (приблизно 113,62 дол./бар.), підвищившись за день на 120 ієн.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерса Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні трохи знизилася і склала 60,210 тис. ієн/кілолітр (приблизно 117,57 дол./бар.), опустившись за день на 30 ієн, або на 0,05%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим, тобто фізична поставка нафти по ф'ючерсу не передбачена. Закриття позицій здійснюється по закінченні календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку приймається середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.