ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 2 травня підвищилася майже на 1%

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі (ТОСОМ) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні підвищилася майже на 1%. За підсумками торгів 2 травня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерса Middle East Crude Oil з поставкою в жовтні склала 57,610 тис. ієн за кілолітр (приблизно 114,23 дол./бар.), підвищившись за день на 530 ієн.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерса Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 58,850 тис. ієн/кілолітр (приблизно 116,69 дол./бар.), підвищившись за день на 360 ієн, або на 0,6%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізична поставка нафти по ф'ючерсу не передбачена. Закриття позицій здійснюється по закінченні календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку приймається середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.

Нагадаємо, ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються.