ua en ru

Ціна нафти Brent вперше з квітня опустилася нижче 43 доларів за барель

Ціна нафти Brent вперше з квітня опустилася нижче 43 доларів за барель Фото: нафта Brent 28 липня торгувалася на позначці 42,88 доларів за барель

Аналітики припускають зниження ціни на нафту до 42 доларів за барель

Ціна нафти Brent в ході торгів на біржі ICE в четвер, 28 липня, вперше з 20 квітня 2016 року опустилася нижче 43 доларів за барель. Про це повідомляє РБК.

Нафта марки Brent сьогодні торгувалася на позначці 42,88 доларів за барель, що на 1,35% нижче рівня закриття вчорашніх торгів.


За словами аналітиків, падіння ціни на нафту може бути пов'язано з виходом даних про зростання запасів нафти в США.

В оприлюднених даних американського Міністерства енергетики йдеться про те, що за тиждень, з 16 по 22 липня, комерційні запаси нафти в США виросли приблизно на 1,7 млн барелів (на 3,2%) і складають тепер 521,1 млн барелів.

Раніше експерти прогнозували зниження обсягу комерційних запасів приблизно на 2,2 млн барелів.

Аналітики допускають, що падіння ціни на нафту - це сигнал до повернення ринку нафти до "затоваренному стану". На тлі досить міцного долара ціна нафти цілком реально може впасти до 42 доларом за барель.

"У звіті Райффайзенбанку до числа негативних факторів для котирувань нафти віднесені також переговори Іраку з Exxon Mobil і PetroChina про розробку двох родовищ для підтримки рівня видобутку 4,8 млн барелів на добу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна нафти Brent вперше з травня опустилася нижче 44 доларів за барель.