ua en ru

Ціна нафти Brent перевищила 82 долара за барель

Ціна нафти Brent перевищила 82 долара за барель Фото: видобуток нафти (statoil.com)

Brent торгується на позначці в 82,06 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вдень, 25 вересня 2018 року, перевищила позначку 82 долара за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Cтаном на 13:45 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 82,06 долара за барель. Це на 1,10% вище рівня закриття попередніх торгів.

Ціни на нафту зростають на очікуваннях того, що на початку листопада США відновлять санкції проти енергетичного сектору Ірану. У той же час після засідання моніторингового комітету ОПЕК+ посилилися сумніви щодо можливостей інших виробників нафти компенсувати відхід іранського палива з ринку.

Нагадаємо, станом на ранок Brent торгувалася вище 81 долара після бурхливого зростання. Зазначимо, це значення є найвищим за останні чотири роки, ціни на нафту не перевищували цю позначку з осені 2014 року.

"Іран позбудеться значних обсягів експорту, і, враховуючи небажання ОПЕК+ нарощувати виробництво, ринок залишається без ресурсів, необхідних для заповнення прогалини в пропозиції", - відзначають аналітики BNP Paribas.