ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 69 доларів за барель

Ціна нафти Brent опустилася нижче 69 доларів за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Brent торгується на позначці в 68,94 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 29 березня 2018 року, опустилася нижче позначки в 69 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 08:19 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 68,94 долара за барель. Це на 1,25% вище рівня закриття попередніх торгів.

Відзначимо, як очікується, сьогодні обсяги торгів будуть невеликі, так як ринки в багатьох країнах будуть закриті у зв'язку з початком великодніх святкувань, і трейдери почнуть готуватися до них заздалегідь.

Нагадаємо, напередодні ціна нафти Brent опустилася нижче 70 доларів за барель після зростання до позначки 71 долар вперше з січня 2018 року. Тиск на котирування чинили корекційні настрої після бурхливого зростання минулого тижня, посилені побоюваннями з приводу подальшого зростання нафтовидобутку в США. Крім того, інвесторів розчарували дані Американського інституту нафти (API), який повідомив, що за тиждень 17-23 березня запаси сирої нафти в США виросли на 5,321 млн. барелів.