ua en ru

Ціна нафти BFOE впала до двотижневого мінімуму - 109 дол./бар

Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE впала до двотижневого мінімуму, встановившись нижче позначки 109 здол./бар.

Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) впала до двотижневого мінімуму, встановившись нижче позначки 109 здол./бар. Нафта BFOE сьогодні подешевшала на 0,60 дол. (-0,6%), а її середня за 21 день індикативна ціна на звітну дату 28 лютого 2014 р. офіційно склала 108,95 дол./бар. Це її найнижчий показник з 14 лютого поточного року, випливає з матеріалів біржі ICE Futures Europe.

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні ціна нафти BFOE представлена індикатором IPE Brent Index, значення якого, встановлюване наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE - це кошик основних нафтових марок, що видобуваються на шельфі Північного моря. Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту на ринках Європи і Середземномор'я.