ua en ru

Ціна на нафту Brent опустилася нижче 59 дол./бар

Ціна на нафту Brent опустилася нижче 59 дол./бар Фото: ціна на нафту Brent опустилася нижче 59 дол./бар

Таке зниження ціни спостерігається вперше за останні три місяці

Вперше за останні три місяці вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent опустилася нижче 59 доларів за барель. За словами експертів причиною цьому можуть бути результати референдуму в Греції, передає РБК-Росія.

Відзначається, що в ході торгів на біржі ICE на мінімумі ціна знизилася до 58,79 доларів, що на 1,53 долара, або на 2,53%, нижче за рівень закриття попередніх торгів і є найнижчим показником з 13 квітня 2015 р.

"Динаміка ринків найближчим часом буде задана підсумками грецького референдуму. Порядку 60% проголосувавших відкинули пропозиції європейських кредиторів, що різко збільшує ризики катастрофічного сценарію розвитку грецької кризи, включаючи дефолт і вихід з єврозони", - заявив аналітик ІК "Велес Капітал" Василь Танурков.

Танурков вважає, що удар по ринкам, що розвиваються і сировинних ринках завдасть референдум в Греції. Також він зазначив, що дорогу подальшого зниження котирувань нафти відкриє угода щодо іранської ядерної програми.

У свою чергу, аналітик "Промсвязьбанка" Катерина Крилова відзначає, що при поточному розкладі нафту найближчим часом може продовжити зниження до рівня 55 доларів за барель.

"Ціна на нафту залишається орієнтиром для російського рубля, курс якого сьогодні знову пішов униз. У ході ранкових торгів на Московській біржі курс долара впритул наблизився до позначки 57 руб., а курс євро досяг позначки 62,7 руб.", - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна нафтової корзини ОПЕК впала до 58,05 дол./бар.