ua en ru

ЦБ КНР не буде переглядати кредитно-грошову політику через негативну макростатистику, - аналітик

Поки немає підстав для серйозного занепокоєння - навряд чи плани Народного Банку Китаю відразу ж будуть переглянуті через разове зростання CPI - поки стратегія кредитно-грошової політики в КНР залишиться колишньою. Таку думку висловив аналітик міжнародного фінансового холдингу FIBO Group Ганна Бодрова.

"Насправді поки немає підстав для серйозного занепокоєння. Навряд чи плани Народного Банку Китаю відразу ж будуть переглянуті через разове зростання CPI вище очікувань - поки стратегія пом'якшення кредитно-грошової політики в Пекіні залишиться колишньою, а це означає, що в перспективі найближчого місяці не варто чекати зміни рівнів норм резервування для банків усередині країни", - зазначила вона.

За словами експерта, інвестори вже третій тиждень чуйно стежать за китайською статистикою. "Попереду на найближчій п'ятиденці публікація по ВВП Піднебесної і ці цифри можуть суттєво зрушити ринкові позиції", - вважає аналітик.

Зазначимо, новини з Китаю сьогодні відвели ф'ючерс на індекс Nikkei в мінус - показники по інфляції знову високі, що насторожує гравців. Так, споживчі ціни в Піднебесній в березні виросли на 3,6% в річному співвідношенні проти лютневого значення 3,2% р/р і усередненого ринкового прогнозу 3,3-3,4% р/р. Зростання цін підстьобнув сектор продуктів харчування, де вартість зробила крок вгору на 7% в річному співвідношенні.