ua en ru

ЦБ Китаю прискорить реформу фінансового сектору в 2013 р

Центральний банк Китаю зобов'язався прискорити темпи реформування фінансового сектору країни в 2013 році з метою зробити його прозорішим і відкритішим, для запобігання виникненню системних ризиків, говориться в повідомленні регулятора, передає "Росія 24".

Народний банк Китаю також має намір продовжити поточну грошово-кредитну політику наступного року, проте зробити її гнучкішою і попереджуючою.

"Ми і далі заглиблюватимемо реформу фінансового сектору для прискорення розвитку фінансових ринків, підвищення якості валютного регулювання і фінансових послуг", - говориться в повідомленні Народного банку Китаю.

Окрім цього, регулятор також звернувся до кредитних установ з рекомендацією активно кредитувати "сільські райони" і сільськогосподарські проекти. Саме таким чином ЦБ намагається сприяти урбанізації і реформування економічної структури Китаю.

Народний банк Китаю в році, що йде, діяв украй обережно, знизивши процентні ставки двічі в період між червнем і липнем і понизивши норму резервування банків. Такі дії дозволили уникнути негативного сценарію - "жорсткої посадки".

Читайте також: Зовнішній борг Китаю досяг 770,83 млрд дол