ua en ru

ЦБ Китаю на цьому тижні може запропонувати грошовому ринку близько 3,27 млрд дол

Центральний банк Китаю готовий запропонувати грошовому ринку 20 млрд юанів (3,27 млрд дол.) вже на цьому тижні через операції на відкритому ринку, повідомляє телеканал "Росія 24".

Минулого тижня пропозиція склала 136 млрд юанів, і ця суму допомогла пом'якшити деякі побоювання з приводу жорстких умов надання ліквідності.

Народний банк Китаю запропонував 15 млрд юанів по 14-денного зворотному РЕПО в рамках своїх регулярних операцій на відкритому ринку, про це повідомляє Dow Jones Newswires з посиланням на трейдерів, що беруть участь в операціях.

Регулятор проводить такі операції тільки по вівторках і четвергах.

Нагадаємо, що завдяки діям Центрального банку вдалося відчутно знизити ставки на міжбанківському ринку. Народний банк Китаю планує дотримуватися балансу між стабільним економічним зростанням, структурною перебудовою, реформами і запобіганням ризиків.

У II кварталі 2013 р. економічне зростання знизилося до 7,5%, тоді як в I кварталі воно перебувало на рівні 7,7%, що викликало суперечки про необхідність стимулювання економіки. При цьому китайські власті упевнені, що економічне зростання в цьому році буде поблизу цільового рівня в 7,5%, чому сприяє стійке зростання інвестицій.