ua en ru

ЦБ Індії вважає, що економіка країни почне відновлюватися до кінця 2013 р

Економіка Індії почне відновлюватися до кінця року завдяки запуску всіляких проектів на мільярди доларів, а також завдяки гарній погоді, яка сприяє розвитку сільськогосподарського сектору. Такий прогноз дав голова Резервного банку Індії Рагурам Раджан, передає телеканал "Росія 24".

Вже 29 жовтня відбудеться чергове засідання ЦБ, на якому висока ймовірність чергового підвищення ставок. Інфляційний тиск продовжує зростати, і регулятору нічого не залишається робити, навіть з урахуванням того, що економіка Індії відчуває найсерйозніший з 1991 р. криза.

Раджан нагадав, що ось-ось будуть запущені численні проекти, які вже давно чекають своєї години. Перед їх запуском уряд повинен був отримати дозвіл спеціальної комісії. Зараз воно отримано.

В останні роки індійська економіка пішла на спад. Якщо в період з 2002 р. по 2012 р. вона зростала в середньому приблизно на 8% в рік, то з 2012 р. по поточний момент цей показник знаходиться приблизно на позначці в 5%. В країні стрімко зростають дефіцит поточного рахунку і інфляція.

На останньому засіданні Банку Індії у вересні Раджан змушений був піти на підвищення ставки на 0,25%.