ua en ru

МС поки не розробив механізм для надання Україні статусу спостерігача, - віце-прем'єр

Митний союз (МС) поки не розробив механізм для надання Україні статусу спостерігача. Про це в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна" повідомив віце-прем'єр-міністр, керівник робочої групи зі співробітництва з МС Юрій Бойко.

"Навіть якщо б Україна, або інша країна, захотіла отримати такий статус (спостерігача), учасники Митного союзу просто не мають у своєму розпорядженні механізму для реалізації подібних намірів. Однак уряд України за дорученням Президента дійсно розробляє документи про можливість отримання статусу спостерігача в Митному союзі", - зазначив Бойко.

За словами міністра, питання про формат участі або присутності України в Митному союзі зараз обговорюється в двосторонньому форматі між державами-учасниками МС і Україною.

"З урахуванням масштабу торговельно-економічного співробітництва України з державами-учасниками МС - а товарообіг України з країнами МС перевищує 60 млрд дол. за результатами 2012 р., - звичайно, нам необхідно розуміти, що там відбувається", - додав він.

Нагадаємо, 23 квітня 2013 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з Митним союзом про статус офіційного спостерігача в цій організації.

Читайте також: У ЄЕК питання надання Україні статусу спостерігача в МС не обговорювалося