ua en ru

Труханова затримано в аеропорту "Бориспіль", - джерело

Труханова затримано в аеропорту "Бориспіль", - джерело Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Труханову протягом трьох діб можуть обрати запобіжний захід

Мера Одеси Геннадія Труханова затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Про це РБК-Україна повідомили інформовані джерела.

"Труханового затримали, і за процедурою протягом 72 годин суд повинен прийняти рішення", - відзначило джерело.

Нагадаємо, вчора РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляло, що меру Одеси Геннадію Труханову заочно повідомили про підозру по справі "Краян".

Пізніше в Національному антикорупційному бюро підтвердили відповідну інформацію. Повідомлялося, що оголошення про підозру здійснено за дорученням керівника САП Назара Холодницького, який і підписав зазначений процесуальний документ.

Крім того, про підозру повідомили заступнику міського голови Одеси, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради. Ще одній особі - оцінювачу - повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191, ст. 365-2 КК України.

12 лютого видання "Думська" повідомляло, що мер Одеси після закінчення відпустки, яку йому продовжили 8 лютого, поїхав у чергове відрядження. Як повідомляли в прес-службі муніципалітету, Геннадій Труханов поїхав у відрядження до Чехії. Відзначимо, мер Одеси выдсутній у місті з 26 грудня, коли почалася його чергова відпустка. Спочатку Труханов планував відпочивати до 18 січня, але в останній день продовжив відпустку до 21-го, а потім несподівано оформив собі відрядження до Афін. З Греції він полетів до швейцарського Давоса.

Ще вчора РБК-Україна з посиланням на джерело писало про те, що 14 лютого Труханів може повернутися до України.

Як відомо, детективи НАБУ вже проводили обшуки в одеській мерії. Так, 23 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України проводили обшуки у Труханова. Також 24 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели ряд обшуків в Одесі.

Обшуки проводилися в рамках досудового розслідування справи за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах посадовими особами органу місцевого самоврядування за попередньою змовою з представниками комерційного сектора. Мається на увазі продаж адміністративної будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.

Повідомлялося, що в ході розслідування, детективи НАБУ встановили, що вказану будівлю у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року було продано за 11 млн гривень, а в серпні того ж року їй надали окрему адресу та продали за 4 млн гривень. Разом з тим, в грудні 2016 року новий власник продав будівлю Одеській мерії за 185 млн гривень.