ua en ru

Меру Одеси Труханову заочно повідомили про підозру

Меру Одеси Труханову заочно повідомили про підозру Фото: Геннадій Труханов (omr.gov.ua)

Ймовірно підозра стосується розслідування провадження за фактом покупки мерією колишніх будівель заводу "Краян"

Меру Одеси Геннадію Труханову заочно повідомили підозру у справі "Краян". Про це повідомили джерела РБК-Україна в правоохоронних органах.

Джерела РБК-Україна підтвердили інформацію про те, що Труханову заочно повідомили підозру.

Зазначимо, що ймовірно підозра стосується розслідування кримінального провадження за фактом покупки мерією колишніх будівель заводу "Краян". Як відомо, Труханів перебуває у відрядженні в Чехії і відсутній в місті з 26 грудня.

Нагадаємо, детективи НАБУ не перший раз проводили обшуки в одеській мерії. Так, 23 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України проводили обшуки у Труханова. Також 24 березня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели ряд обшуків в Одесі.

Обшуки проводилися в рамках досудового розслідування справи за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах посадовими особами органу місцевого самоврядування за попередньою змовою з представниками комерційного сектора. Мається на увазі продаж адміністративної будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.

Повідомлялося, що в ході розслідування, детективи НАБУ встановили, що зазначений будинок в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року було продано за 11 млн гривень, а в серпні того ж року йому було надано окрему адресу і продано за 4 млн гривень. Разом з тим, в грудні 2016 року новий власник продав будівлю Одеської мерії за 185 млн гривень.