ua en ru

Труба у Страсбурзі обговорить початок роботи ДБР

Труба у Страсбурзі обговорить початок роботи ДБР Фото: Роман Труба (facebook.com/dbr.gov.ua)

Візит директора ДБР до Стразбургу планується на 18-19 вересня

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба візьме участь у засіданні комітету міністрів Ради Європи, де обговорить з міжнародними партнерами початок роботи ДБР. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, Труба зазначив, що європейські партнери зацікавлені в тому, щоб Державне бюро розслідувань якнайшвидше почало відкривати провадження.

"Ми обговоримо кроки, які потрібно зробити, щоб це відбулося, і у ДБР були всі умови для ефективної роботи. Серед них - ухвалення змін до законодавства та вирішення ситуації, яка склалася з переможцями конкурсу на керівні посади в Бюро", - зазначив Труба.

Він також повідомив, що рішення щодо розгляду питання про призначення на посади 27 переможців конкурсу буде оприлюднено по завершенню робочого візиту.

"У нас є лише один шанс створити ДБР, і від того, які принципи ми зможемо відстояти, залежить уся подальша робота органу", - додав Труба.

Нагадаємо, раніше Роман Труба заявляв, що зовнішня конкурсна комісія ігнорує факти порушення нею "Порядку проведення психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа в Державному бюро розслідувань".

Раніше, 4 вересня, Труба призначив 5 заступників директорів теруправлінь ДБР. Усі кандидати пройшли психофізіологічне дослідження з допомогою поліграфа.