ua en ru

Труба звинуватив конкурсну комісію в порушеннях при застосуванні поліграфа в ГБР

Труба звинуватив конкурсну комісію в порушеннях при застосуванні поліграфа в ГБР Фото: Роман Труба (facebook.com/dbr.gov.ua)

Труба заявив, що конкурсна комісія ігнорує факти порушення порядку застосування поліграфа в ГБР

Зовнішня конкурсна комісія ігнорує факти порушення нею "Порядку проведення психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа в Державному бюро розслідувань". Про це йдеться в листі директора ДБР Романа Труби на ім'я голови комісії Романа Майданика.

Повідомляється, що в оприлюдненій заяві члени комісії ігнорують норми проведення психофізіологічного дослідження, які ними були порушені. Зокрема, стаття 26 ЗУ "Про Державне бюро розслідувань" говорить, що "Порядок проведення психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа затверджується Кабінетом міністрів України". Труба зазначив, що "Порядок проведення психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа в ГБР" є обов'язковим для виконання Зовнішньою конкурсною комісією. Таким чином, порядок чітко визначає, що матеріали поліграфа передаються для прийняття кадрового рішення і зберігаються в структурних підрозділах Бюро".

Зазначено, що зовнішня конкурсна комісія прийняла рішення про знищення матеріалів психофізіологічного дослідження. Труба повідомив, що "члени комісії не надали ніякого пояснення цим діям, більше того, зробили заяву, в якій вказали, що відсутні норми по використанню, зберіганню та знищенню результатів психологічного дослідження". Він додав, що заява не відповідає дійсності.

Також він додав, що у своїй заяві Зовнішня конкурсна комісія оприлюднила ще одну інформацію, яка не відповідає дійсності, про затягування призначення спеціальної перевірки кандидатів.

Нагадаємо, 4 вересня Труба призначив 5 заступників директорів теруправлінь ДБР. Усі кандидати пройшли психофізіологічне дослідження з допомогою поліграфа.

Зазначимо, що сьогодні Труба не з'явився на засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, де, зокрема, повинні були заслухати інформацію щодо залишення без розгляду подання Конкурсної комісії про призначення 27 переможців конкурсу на посади директорів територіальних управлінь та керівників підрозділів центрального апарату ДБР.