ua en ru

Труба сподіавється, що ДБР запрацює вже у вересні

Труба сподіавється, що ДБР запрацює вже у вересні Фото: Роман Труба (УНІАН)

ДБР почне роботу, коли буде сформовано 30% штату

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба висловив сподівання, що служба запрацює вже з вересня 2018 року. Про це Труба сказав на брифінгу 25 травня 2018 перед початком тестування перших 250 кандидатів на посади слідчих ДБР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні в ДБР відбувається три конкурси на 701 посаду. Хочу уточнити, що саме три конкурси. Всього подали документи п'ять тисяч кандидатів. Цей конкурс проводить зовнішня комісія, яка складється з представників від навіть Адміністраціі президента. ДБР не приймає участі у жодному відборі. Другий конкурс на 219 посад апарату - на посади від слідчого до держслужбовця. Це посади слідчих, фінансистів. Всього бажання взяти участь у цьому конкурсі виявили більше 1900 кандидатів, з них допустили 1600", - сказав Труба.

За його словами, сьогодні починається конкурс на ці посади. Наступними етапами будуть: практичне завдання, співбесіда і проходження поліграфу.

"Третій конкурс - 455 посад і проводить його внутрішня комісія…Всі працівники забов'язані пройти психофізіологічне дослідження. Це може затягнути проведення конкурсу на кілька місяців. Поліграф будуть проходити всі кандидати, і в обов'язковому порядку переможці конкурсу. Це наймасштабніший в Україні конкурсний набір, який коли-небудь проводився. Ми не зможемо почати роботу, поки не буде обрано 30% штату", - заявив Труба.

Директор ДБР наголосив, що налаштований починати роботу вже з 1 вересня.

"Скільки буде проходити конкурсний відбір на керівні ланки ДБР - я не знаю, але сподіваюсь, що це буде якнайшвидше. Ми хочемо, щоб до вересня вже все запрацювало", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 травня розпочинається перше тестування на знання законодавства для перших 250 кандидатів на посади слідчих центрального апарату ДБР. Тести надав Офіс Ради Європи. Прогнозовано остаточний відбір на всі посади відбудеться в липні.