ua en ru

Трійка кредиторів вимагає від Греції виселення людей з малонаселених островів, - джерело

Трійка міжнародних кредиторів зажадала від Греції виселити жителів малонаселених островів архіпелагу. Про це повідомив міністр торгового флоту країни Костіс Мусуруліс, виступаючи на зустрічі з представниками судновласників, передає Associated Press з посиланням на джерело в оточенні міністра. За словами джерела, Мусуруліс відзначив, що його міністерство відмовилося вести переговори з даного питання. "Ми ніколи не зможемо досягти згоди, про що ми відразу повідомили представникам кредиторів. Дане питання не підлягає обговоренню", - нібито підкреслив міністр.

Міністерство торгівлі Греції, у свою чергу, виступило зі спростуванням даної інформації, вказавши, що "трійка ніколи не пред'являла вимог про виселення жителів грецьких островів".

Нагадаємо, з травня 2010 р. міжнародні кредитори Греції - Євросоюз, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд - відкрили Афінам дві кредитні лінії на загальну суму 240 млрд євро (110 млрд і 130 млрд євро). Взамін Греція зобов'язалася провести масштабне скорочення держвидатків і реформувати економіку, проте реформи постійно гальмуються через відсутність національного політичного консенсусу. Зараз міжнародні кредитори Афін чекають звіту групи аудиторів, що працює в Греції.

Читайте також: Рівень безробіття в Греції в липні 2012 р. склав рекордні 25,1%