ua en ru

Троє суддів у справі Януковича можуть позбутися своїх посад, - ЗМІ

Троє суддів у справі Януковича можуть позбутися своїх посад, - ЗМІ

За даними ЗМІ, на розгляді ВРП знаходяться 6 скарг на двох суддів Оболонського райсуду, які ведуть справу Януковича

На сьогоднішній день на розгляді Вищої ради правосуддя (ВРП) знаходяться шість скарг на двох суддів Оболонського районного суду, які ведуть справу Віктора Януковича. Зокрема, на Максима Титова і Костянтина Васалатія щодо їх професійної діяльності та притягнення до дисциплінарної відповідальності, повідомляє Главком.

Згідно з даними видання, скарги на Васалатія були подані 17 листопада 2016 року на розгляді у члена ВРП Малашенкової і 12 грудня 2016 року на розгляді Волковицької. На Титова відразу 4 скарги: від 20 жовтня 2016 року на розгляді Мірошниченко, 6 лютого 2017 року (Гусак), а також дві нові скарги від 21 березня 2017 року і 3 квітня 2017 року (Нежура), пише ЗМІ.

Також зазначається, що прийняття Вищою радою правосуддя рішення про задоволення однієї зі скарг може спричинити за собою позбавлення судді своєї посади.

За даними Главкома, адвокати Януковича вважають, що "наявність скарг на суддів може бути тиском на суд".

Раніше у ВРП підтвердили наявність двох скарг на суддю у справі Януковича Владислава Дев'ятка, але нових заяв на нього не було. Про це телеканалу "112 Україна" повідомила начальник управління інформації Ради Оксана Лисенко.

За її словами, на розгляді ВРП дійсно є дві скарги на дії судді. При цьому вона уточнила, що також в ВРП є повідомлення самого голови Оболонського райсуду Києва Дев'ятко від 31 травня цього року про втручання в діяльність суду в частині здійснення правосуддя у кримінальній справі. "Це провадження стосовно Януковича за ознаками кримінальних правопорушень", - уточнила Лисенко.