ua en ru

Троє звинувачених у побитті журналістів у Києві 18 травня підписали мирову угоду з потерпілими

Троє підсудних у справі про побиття журналістів у Києві 18 травня Вадим Тітушко, Сергій Приходько і Михайло Пшук підписали мирову угоду з потерпілими. 

Троє підсудних у справі про побиття журналістів у Києві 18 травня Вадим Тітушко, Сергій Приходько і Михайло Пшук підписали мирову угоду з потерпілими. Про це повідомляє радіо "Свобода".

На сьогоднішньому засіданні Шевченківського райсуду Києва суд оголосив про те, що між потерпілими - журналістами Ольгою Сніцарчук і Владиславом Соделем - з одного боку, і Тітушком, Приходьком і Пшуком - з іншого боку - підписана мирова угода.

Як повідомляє прес-служба київської прокуратури Генеральної прокуратури України, згідно з умовами угоди обвинувачені протягом трьох місяців повинні сплатити постраждалим повне відшкодування матеріальної та моральної шкоди у розмірі приблизно 36 тис. грн.
Крім грошового відшкодування, вони зобов'язані публічно вибачитися перед постраждалими через засоби масової інформації.
Крім того, угодою передбачено призначення покарання одному з підсудних у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки, двом іншим фігурантам по 2 роки позбавлення волі з випробувальним терміном - 1,5 року

Ще один підсудний Андрій Ярошенко мирову угоду не підписав.

Ярошенко заявив, що відмовився підписати мирову, бо вважає себе невинуватим і не згодний з інкримінованими йому статтями Кримінального кодексу. "Мені шкода, що я виявився в той день у тому місці... але це були не хуліганські дії з мого боку", - наголосив він.

Суддя вирішила виділити в окреме кримінальне провадження справу проти Ярошенка й призначила її розгляд на 13 вересня 2013 р. на 9:00.

Справу Тітушка, Пшука і Приходька також виділили в окреме провадження. Його розгляд почалося сьогодні о 15:30.

Як відомо підсудним інкримінується ч. 2 ст. 296 КК України - хуліганство, ч.1 ст. 171 КК України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів КК України.

Нагадаємо, що журналісти "5 каналу" і газети "Комерсант-Україна" Ольга Сніцарчук і Влад Содель були побиті під час мітингу в Києві 18 травня.