ua en ru

Три кримінальних справи щодо подій у Мукачевому об'єднані в одне, - ГПУ

Три кримінальних справи щодо подій у Мукачевому об'єднані в одне, - ГПУ Юрий Столярчук

ГПУ об'єднує справи щодо конфлікту в Мукачево

Три кримінальні провадження щодо подій у Мукачевому об'єднані в одне. Про це заявив заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області, передає кореспондент РБК-Україна.

"Були порушені кримінальні справи. У першому випадку - це була ч. 1 ст. 255. І ч. 3 ст. 258. Крім того, у зв'язку із заявою ряду народних депутатів, які безпосередньо стосувалися сумнівних або незаконних, на думку заявників, дій співробітників правоохоронних органів, зокрема органів внутрішніх справ, було прийнято рішення щодо внесення до Єдиного реєстру кримінальних проваджень досудових розслідувань кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 365, яка дозволяє оцінювати безпосередньо дії працівників органів внутрішніх справ, оскільки мало місце застосування зброї на ураження. Ці три кримінальні провадження об'єднані в одне велике виробництво", - заявив Столярчук.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко висловив невдоволення роботою правоохоронців у Мукачево Закарпатської області.