ua en ru

Три кримінальні справи щодо вибухів у Кіровограді, що сталися перед приїздом В.Януковича, об’єднані в одну, - МВС

Три кримінальні справи щодо вибухів у Кіровограді, що сталися перед приїздом Президента України Віктора Януковича, об'єднані в одну. Про це журналістам повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами заступника міністра, дані експертиз говорять про те, що спосіб виготовлення вибухових пристроїв, спосіб закладки та характеристики вибухів говорять про те, що вони могли бути скоєні однією особою або групою осіб. І тому справи були об'єднані в одну.
Він також повідомив, що на сьогодні дана справа класифікується як хуліганство, проте розглядаються й інші версії. "Зокрема, що це - терористичний акт, що це розборки криміналітету між собою у зв'язку із впливом на виборчий процес, помста когось із тих, кого притягувала до відповідальності правоохоронна система...", - наголосив В.Фаринник.
В.Фаринник також заявив, що на сьогодні немає підстав говорити про політичне підґрунтя даного злочину. Слідство не пов'язує даний злочин із візитом В.Януковича до Кіровограда у день вибухів.
"Цю версію ми не розглядаємо, тому що, можливо, саме цим нас хочуть пустити хибним шляхом і відвести убік для того, щоб ми дивилися більше в політику, ніж чисто кримінальні причини того, що коїться", - заявив В.Фаринник.

Нагадаємо, у Кіровограді 22 жовтня 2010 р. пролунали три вибухи - біля сходів будівлі обласної прокуратури, біля приміщення Кіровського відділу міліції Кіровоградського МВ УМВС в області та Кіровського районного суду.