ua en ru

Три перших літака вирушили з Петербурга в Єгипет за туристами

Три перших літака вирушили з Петербурга в Єгипет за туристами Фото: Крах літака РФ в Єгипті

Зараз на курортах Єгипту перебувають близько 10 тисяч петербурзьких туристів

Три перших літака вирушили з Санкт-Петербурга (РФ) до Єгипту за туристами. Про це повідомила в суботу прес-секретар міського комітету з розвитку туризму РФ Галина Громова, передає ТАСС.

За словами Громової, літаки вилетіли вночі. Для організації вивезення туристів в Петербурзі створена робоча група, забезпечено взаємодію з усіма туроператорами.

"На туроператорів лягає додаткове завантаження: вони будуть пропонувати людям взаємозамінні продукти, але ці заходи необхідні до розслідування причин аварії А321", - зазначила вона.

Зазначимо, згідно з оцінками регіонального відділення Російського союзу туріндустрії, зараз на курортах Єгипту знаходяться до 10 тисяч петербурзьких туристів. Це люди, які туди вилетіли з 23 жовтня по 6 листопада включно. Останні літаки вирушили в п'ятницю вранці в Хургаду і Шарм-ель-Шейх з аеропорту Пулково. Заплановані на суботу і неділю рейси в Єгипет скасовані.

Зазначимо, з вчорашнього вечора, з 20:00 Росія припинила авіасполучення з Єгиптом.

Нагадаємо, катастрофа російського літака в Єгипті сталося в суботу, 31 жовтня, на півночі Синайського півострова неподалік від міста Ель-Аріш. Лайнер Airbus-321 авіакомпанії "Кагалимавіа", який летів з Шарм-ель-Шейха в Петербург, пропав з екранів радарів. На борту літака перебувало 217 пасажирів і сім членів екіпажу.