ua en ru

За три роки "Чернівцігаз" інвестував у газові мережі понад 31 млн гривень

За три роки "Чернівцігаз" інвестував у газові мережі понад 31 млн гривень Газова труба (kmu.gov.ua)

Впродовж 2018-2020 років компанія "Чернівцігаз" інвестувала у газорозподільні мережі Чернівецької області 31,6 млн гривень. У 2021 році обсяг інвестицій складе 12,7 млн гривен, але цих коштів недостатньо для комплексного оновлення газових мереж.

Про це повідомляє прес-служба "Чернівцігазу".

"Щороку обсяг інвестицій у газорозподільну систему Чернівецької області визначається НКРЕКП. Перебіг виконання робіт та використання коштів неухильно контролюються регулятором", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, впродовж трьох років АТ "Чернівцігаз" здійснило реконструкцію понад 22,32 км газопроводів, закільцювало 0,4 км газових мереж, замінило 35 застарілих ШГРП на сучасні та надійні виробництва Львівського заводу RGC Production. Цього року компанія здійснить заміну 3 ГРП та 929 будинків отримають нові КБРТ. На заміну пошкоджених ділянок газопроводів заплановано витратити 8,6 млн гривень.

"Кошти, які виділяються із тарифу, не дозволяють здійснити комплексне оновлення системи розподілу газу. У тому числі й мереж, що перебувають у державній власності. Редизайн газорозподільних мереж та споруд на них, дозволить зменшити витрати технологічного газу, скоротити надлишкову потужність системи в цілому. Отже, у довгостроковій перспективі - зменшити навантаження на споживачів газу", - пояснив технічний директор АТ "Чернівцігаз" Максим Ладига.

АТ "Чернівцігаз" інвестує у газові мережі області за рахунок коштів, які сплачуються за розподіл природного газу. Компанія закликає споживачів оплачувати послуги з розподілу газу вчасно, аби заходи за планом інвестпрограми були виконані в строк.