ua en ru

У "Трейд Коммодіті" заявили про готовність сприяти слідству НАБУ

У "Трейд Коммодіті" заявили про готовність сприяти слідству НАБУ Фото: НАБУ (УНІАН)

У "Трейд Коммодіті" підкреслили, що категорично не згодні з обвинуваченнями НАБУ

Компанія "Трейд Коммодіті" прокоментувала заяву Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про корупційний тендер Міноборони і заявили про готовність всіляко сприяти "пошуку істини в справі". Про це йдеться в релізі "Трейд Коммодіті", повідомляє УНН.

Як наголошується, в березні минулого року, за підсумками прозорої тендерної закупівлі, проведеної в системі "Прозорро", компанія "Трейд Коммодіті" підписала ряд договорів про постачання палива на потреби Міноборони.

"Пізніше, в силу об'єктивних економічних факторів, ціна на паливо по ряду контрактів була переглянута до рівня середньоринкової. Всі ці дії відбувалися виключно в рамках правового поля, і ніяких порушень законодавства з боку "Трейд Коммодіті" допущено не було", - відзначили в компанії.

В "Трейд Коммодіті" підкреслили, що категорично не згодні з обвинуваченнями НАБУ, а тому готові сприяти пошуку істини в справі про зазначений тендер.

"Ми категорично не згодні з думкою слідства, і звинувачення в корупції вважаємо вкрай необґрунтованими. З метою пошуку істини "Трейд Коммодіті" має намір ініціювати публічну дискусію із залученням експертів і учасників паливного ринку. До цього процесу ми запрошуємо всіх бажаючих фахівців і вважаємо, що такий формат проведення прозорого аналізу та оцінок тендеру буде сприяти слідству встановити об'єктивну істину", - сказано в повідомленні.

У компанії підкреслили, що є активними учасниками державних закупівель палива, а тому зацікавлені у правді не менш, ніж детективи НАБУ.

В "Трейд Коммодити" також заявили, що їх діяльність не пов'язана і не афілійована з політиками чи політичними силами.