ua en ru

Третейський суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію у справі про втрату ПриватБанком активів в Криму

Третейський суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію у справі про втрату ПриватБанком активів в Криму Фото: Павло Петренко ("УНІАН")

Суд почав розгляд позову Приватбанку до РФ по суті

Третейський суд в Гаазі визнав свою юрисдицкию у справі про втрату ПриватБанком активів у Криму в результаті його анексії Росією. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр юстиції Павло Петренко.

"Йде справа за позовом Приватбанку. У цій справі є позитивні новини. Суду (Третейський суд в Гаазі, - ред.) також визнав свою юрисдикцію і приступив до розгляду справи по суті щодо втрати ПриватБанком активів на території Криму", - заявив Петренко.

Крім того, за словами міністра, в Міжнародному суді ООН зараз перебуває ще один позов, рух по якому почнеться в травні - про порушення морської конвенції.

"Також п'ять справ у Європейському суді з прав людини - великі справи, об'єднані кілька тисяч справ індивідуальних звернень наших громадян проти Російської Федерації щодо порушення прав людини під час окупації Криму і дій на Донбасі. Крім того, є позови, які ініційовані нашими державними підприємствами, це справа комерційний арбітраж за заявою "Ощадбанку" проти Росії", - розповів глава Мін'юсту.

Нагадаємо, ще в липні 2015 року ПриватБанк подав позов до Росії "про захист втрачених в Криму інвестицій". Зокрема, ПриватБанк ініціював проти РФ арбітражний розгляд про захист втрачених в Криму інвестицій.

Тоді ж сторони, в тому числі Росія, погодилися взяти участь у цьому розгляді, уклали арбітражну угоду і призначили суддів.