ua en ru

Третина українців на тривалий час опинялися без роботи

Третина українців на тривалий час опинялися без роботи Ілюстративне фото (УНІАН)

Найчастіше шукали роботу молоді українці

За останні три роки третина українців (31%) опинялися в ситуації, коли більше трьох місяців не мали роботи або займалися її пошуком, тоді як дві третини жителів України (64%) в такій ситуації не опинялися. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Третина українців на тривалий час опинялися без роботи

rb.com.ua

Частіше інших вікових категорій в ситуації безробіття опинялася молодь до 30 років, сільські жителі, а також жителі західних і південних областей.

За даними опитування, переважна більшість українців (86%) в даний час не займаються пошуком роботи, тоді як шукають роботу 14% жителів країни.

Третина українців на тривалий час опинялися без роботи

rb.com.ua

Частка зайнятих пошуком роботи трохи більше серед чоловіків, ніж серед жінок, а також серед українців до 40 років. В залежності від місцевості та регіону проживання трохи більше пошуком роботи зайняті сільські жителі, а також жителі Півдня та особливо Сходу України.

Опитування проводилося в період з 7 по 16 вересня 2019 року серед 2001 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки - 2,2%.

Нагадаємо, за даними опитування Research & Branding Group у травні переважна більшість жителів України (80%) не планували виїзд на роботу за межі України.

Відзначимо, за методологією Міжнародної організації праці, у II кварталі 2019 року кількість зайнятого населення у віці 15-70 років склала 16,7 млн осіб, а кількість безробітних відповідного віку - 1,4 млн осіб. За даними Держстату, рівень зайнятості населення у віці 15-70 років порівняно з відповідними даними попереднього року становив 58,6%, а серед населення працездатного віку - 68,1%.