ua en ru

Третина росіян допускає можливість війни між США і РФ, - опитування

Третина росіян допускає можливість війни між США і РФ, - опитування Фото: прапори США і РФ

Президент США Дональд Трамп також втрачає довіру росіян

Близько 30% росіян не виключають можливого військового зіткнення між Росією і Сполученими Штатами Америки. Про неможливість такої ситуації заявили 63% опитаних Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), передає РИА Новости.

Згідно з соціологічним дослідженням, малоймовірним військове зіткнення між двома країнами вважає 16% проти 25% опитаних у 2014 році. Про те, що війна вже йде, повідомили 14% респондентів, проти 4% у 2014 році. Про те, що війна може початися найближчим часом, вважають 16% (цей показник залишився незмінним із 2014 року).

Як показує опитування, президент США Дональд Трамп також втрачає довіру росіян. Кожен третій респондент не довіряє республіканцеві, а кожен п'ятий встиг розчаруватися в ньому. Про те, що після обрання Трампа відносини РФ і США стали міцнішими, вважають 20% опитаних. У зворотному впевнені 17% респондентів.

Також результати опитування розповіли про оцінку росіянами відносин РФ і США. Так, 82% респондентів у Росії негативно оцінили російсько-американські відносини, назвавши їх "напруженими, прохолодними або ворожими". Третя частина опитаних сподівається на їхнє поліпшення найближчим часом.

Всеросійське опитування "ВЦИОМ-Спутник" відбулося 11-12 квітня 2017 року. У телефонному інтерв'ю брали участь 1,2 тисячі респондентів, похибка статистики - не більше 3,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 70% росіян впевнені у здатності влади Росії захистити населення від терактів.