ua en ru

Третина росіян боїться нападу України на РФ, - опитування

Третина росіян боїться нападу України на РФ, - опитування Фото: опитування (pixabay.com)

Кожен десятий росіянин вважає, що РФ було б ні в кого шукати допомоги в разі військового нападу

Третина росіян (31%) боїться нападу України на Російську Федерацію. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), опубліковані на сайті центру.

Зокрема, опитані потенційними джерелами агресії називають у першу чергу США (63% серед тих, хто вважає, що загроза військового нападу існує) і Україна (31%). Далі в списку йдуть блок НАТО (7%), Китай (5%), Великобританія (4%), ІДІЛ (4%), Сирія (3%), Німеччина (3%) та інші країни.

Згідно з опитуванням, у складній ситуації союзницьку підтримку росіяни в цілому очікують переважно від Китаю (41%), Білорусі (25%) і Казахстану (18%). Країни колишнього СРСР за сумою відповідей набирають близько 20%. Є й ті, хто розраховує на підтримку з боку США і України, проте таких небагато - по 2%. На думку кожного десятого (10%), шукати допомоги в разі військового нападу РФ було б ні в кого.

Опитування було проведено 16-17 червня 2017 року. У ньому взяли участь росіяни у віці від 18 років. Метод опитування - телефонне інтерв'ю обсягом 1200 респондентів. Для даної вибірки максимальний розмір помилки з імовірністю 95% не перевищує 3,5%.

Нагадаємо, колишній радник Міністерства оборони США з питань стратегічного розвитку Філіп Карбер заявив, що Російська Федерація нарощує танкові війська на кордоні з Україною.