ua en ru

Трьом екс-керівникам підрозділів МВС повідомили про підозру у справі 2 травня 2014 в Одесі

Трьом екс-керівникам підрозділів МВС повідомили про підозру у справі 2 травня 2014 в Одесі Фото: Генпрокуратура (РБК-Україна)

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про підозру трьом колишнім керівникам структурних підрозділів ГУ МВС України в Одеській області за результатами розслідування подій 2 травня 2014 року у місті Одесі. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як уточнили в Генпрокуратурі, підозру зазначеним особам висунено за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) і ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів для самозбереження внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про особу і мав змогу надати їй допомогу, що спричинило смерть потерпілих).

Зазначимо 2 травня 2014 року в Одесі під час масових сутичок 48 осіб загинули і понад 200 були поранені. Згідно зі слідством, заворушення в місті були організовані навмисне.

Нагадаємо, в квітні 2017 року прокуратура Одеської області оголосила в розшук 18 підозрюваних в організації масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.