ua en ru

Тристороння контактна група підготувала документ по врегулюванню ситуації на Донбасі для переговорів у Мінську, - ОБСЄ

Тристороння контактна група підготувала документ по врегулюванню ситуації на Донбасі для переговорів у Мінську, - ОБСЄ

Документ, що включає заходи, спрямовані на деескалацію ситуації на Донбасі і виконання тих завдань, що вже були прописані в Мінських домовленостях від 19 вересня 2014 року, був підготовлений під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з тристоронньої контактною групою 28 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ, оприлюдненому 30 січня.

"Документ, який може бути підписаний завтра, включає в себе перелік конкретних заходів, покликаних забезпечити виконання цих пріоритетних завдань, спрямованих на деескалації ситуації", - сказано в повідомленні.

Тристороння контактна група, що складається із спеціального представника голови ОБСЄ, посол Гайді Тальявіні, представника України Леоніда Кучми, і представника Російської Федерації, посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова, як повідомляється, готова вирушити до Мінська для проведення нового ряду консультацій та фіналізації домовленостей між країнами, що підписали Мінський протокол і Мінський Меморандум від 5 і 9 вересня 2014 року, спрямованих на реалізацію мирного плану Президента України.

Нагадаємо, 30 січня в ОБСЄ також заявили про готовність зустрітися з контактною групою в будь-який час.