ua en ru

Трьохсторонні консультації в Брюсселі не мають відношення до ратифікації Україною УА з ЄС, - Яценюк

Трьохсторонні консультації в Брюсселі на рівні Україна - ЄС - Росія не мають відношення до ратифікації Україною угоди про асоціацію (УА) з Євросоюзом.

Трьохсторонні консультації в Брюсселі на рівні Україна - ЄС - Росія не мають відношення до ратифікації Україною угоди про асоціацію (УА) з Євросоюзом. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо на останній раунд високих політичних консультацій, які відбудуться 12 числа в Брюсселі на тристоронньому рівні, але це немає ніякого відношення до ратифікації угоди. Угода повинна бути ратифікована в вересні місяці цим складом парламенту", - сказав Яценюк.

Він назвав безпідставними слова Президента Росії Володимира Путіна про збитки для РФ від підписання Україною угоди про асоціацію.


"Жодних збитків для економіки РФ від зони вільної торгівлі немає і бути не може. Вчорашні слова Путіна, що збитки для Росії становитимуть 3 млрд дол. нагадали мені слова Януковича, що йому треба було 160 млрд дол. для ратифікації угоди з ЄС. Я так розумію, що вони з одного джерела черпали інформацію", - сказав Яценюк.