ua en ru

Тристоронні газові переговори пройдуть на наступному тижні, - Єлісєєв

Тристоронні газові переговори пройдуть на наступному тижні, - Єлісєєв Фото: Костянтин Єлісєєв

Переговори пройдуть у Брюсселі

Тристоронні газові переговори України, Російської Федерації та Євросоюзу пройдуть наступного тижня. Про це в ході восьмого Київського форуму повідомив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступного тижня у Брюсселі у нас будуть тристоронні переговори по газу - Російська Федерація, Україна, ЄС", - зазначив Єлісєєв.

Нагадаємо, Росія виступає за проведення тристоронньої зустрічі Росії, України і Єврокомісії з питань поставок газу на територію України до закінчення II кварталу 2015 року, щоб врегулювати всі питання, пов'язані з поставками на наступні періоди. За словами глави Міненерго Росії Олександра Новака, ця зустріч особливо необхідна, якщо буде йти мова про продовження строків надання знижки на газ. "Ну і в цілому підготовка до зими вже не за горами, тому важливо до кінця розуміти, які будуть обсяги закачування газу в підземні газові сховища", - заявив Новак. Також міністр вважає недоцільним зараз знижувати обсяги видобутку нафти у світі. "Треба їм до 18-20 млрд кубометрів мати до 1 жовтня", - відповів міністр з приводу необхідного Україні об'єму газу для нового опалювального сезону.