ua en ru

РФ виступає за проведення тристоронньої зустрічі по газу до червня

РФ виступає за проведення тристоронньої зустрічі по газу до червня Фото: Олександр Новак

Необхідно врегулювати всі питання

Росія виступає за проведення тристоронньої зустрічі Росії, України і Єврокомісії з питань поставок газу на територію України до закінчення II кварталу 2015 року, щоб врегулювати всі питання, пов'язані з поставками на наступні періоди. Про це повідомив журналістам глава Міненерго Росії Олександр Новак, передає "Росія 24".

Новак заявив, що тристороння зустріч у рамках газових переговорів особливо необхідна, якщо буде йти мова про продовження строків надання знижки на газ.

"Ну і в цілому підготовка до зими вже не за горами, тому важливо до кінця розуміти, які будуть обсяги закачування газу в підземні газові сховища", - заявив Новак.

Крім цього, він вважає, що зниження обсягів видобутку нафти в світі на даний момент недоцільно.

"Скорочувати (обсяги видобутку нафти) доцільності немає. Втім, як і інструментів немає у країн, які не входять в ОПЕК", - сказав міністр журналістам.

Новак впевнений, обсяги газу в підземних газових сховищах (ПСГ) України на 1 жовтня 2015 р. повинні становити 18-20 млрд куб. м для впевненого проходження осінньо-зимового сезону.

"Треба їм до 18-20 млрд кубометрів мати до 1 жовтня", - сказав міністр, відповідаючи на питання, який обсяг газу Україні треба закачати в ПСГ до осінньо-зимового сезону.

Нагадаємо, раніше Новак заявив, що Україна звернулася до Російської Федерації з проханням надати знижку на газ шляхом скасування експортного мита до кінця року.